Makaron z brokułami i tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem i brokułami, szybki i zdrowy obiad

Mega szybkie danie do przyrządzenia w 15 minut, którego przygotowanie nie wymaga żadnych umiejętnści kulinarnych. Idealne danie dla dzieci, które nie lubią warzyw.

Potrawę można jeść na ciepło i zimno. Sprawdzone przeze mnie wielokrotnie o każdej porze roku:) Brokuły mogą być mrożone bądź świeże. Jedyna trudność polega na ugotowaniu makaronu:)

Potrzebujesz

  • makaron (średniej wielkości rurki, świderki, muszelki - 400 g lub 500 g)
  • tuńczyk w sosie własnym lub oleju (duża puszka)
  • brokuły (mrożony 450 g lub świeży ok 500 g)

Ugotuj makaron według instrukcji podanej na opakowaniu (lub własnych upodobań). W tym samym czasie ugotuj brokuły (czas gotowania około 6-7 minut). Makaron i brokuły wymieszaj z tuńczykiem i dopraw jak lubisz (u nas to sól i pieprz).

SMACZNEGO:)

MOJE RADY

Polecam kupować tuńczyka lepszej jakości, danie będzie smaczniejsze!
Moje dzieci nie lubią warzyw, więc ugotowane brokuły zgniatam na bardzo drobno widelcem i dokładnie mieszam ze sobą wszystkie składniki.

O Blogu

Blog o tym, że w życiu potrzebna jest równowaga! O tym, co najbardziej inspiruje, co napędza, o rodzinie, o dzieciakach i całym galimatiasie związanym z ich posiadaniem (ogólnie rzecz ujmując). Trochę o modzie. Dużo o jedzeniu. Niewiele o polityce. Rozdział o podróżach (tych prawdziwych i palcem po mapie). O szczęściu. Wszystko w odniesieniu do Slow Life. Trochę też o tym, co mnie NIE obchodzi i do szczęścia mi nie jest potrzebne (never ever!). I o tym, jaki wpływ na świadome życie mają doświadczenia związane z pracą w korporacji. Zapraszam.