Makaron z brokułami i tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem i brokułami, szybki i zdrowy obiad

Mega szybkie danie do przyrządzenia w 15 minut, którego przygotowanie nie wymaga żadnych umiejętnści kulinarnych. Idealne danie dla dzieci, które nie lubią warzyw.

Potrawę można jeść na ciepło i zimno. Sprawdzone przeze mnie wielokrotnie o każdej porze roku:) Brokuły mogą być mrożone bądź świeże. Jedyna trudność polega na ugotowaniu makaronu:)

Potrzebujesz

  • makaron (średniej wielkości rurki, świderki, muszelki - 400 g lub 500 g)
  • tuńczyk w sosie własnym lub oleju (duża puszka)
  • brokuły (mrożony 450 g lub świeży ok 500 g)

Ugotuj makaron według instrukcji podanej na opakowaniu (lub własnych upodobań). W tym samym czasie ugotuj brokuły (czas gotowania około 6-7 minut). Makaron i brokuły wymieszaj z tuńczykiem i dopraw jak lubisz (u nas to sól i pieprz).

SMACZNEGO:)

MOJE RADY

Polecam kupować tuńczyka lepszej jakości, danie będzie smaczniejsze!
Moje dzieci nie lubią warzyw, więc ugotowane brokuły zgniatam na bardzo drobno widelcem i dokładnie mieszam ze sobą wszystkie składniki.

O Blogu

Mój minimalistyczny blog o tym, że w życiu potrzebna jest równowaga! O tym, co mnie najbardziej inspiruje, co napędza. O spójności, intuicji i zgodzie na bycie sobą. O pasji niosącej radość. Lekko o sekretach motywacji. O relacjach. Trochę o modzie. Co nieco o jedzeniu. Nic o polityce. Swojski rozdział o podróżach. Wszystko w odniesieniu do Slow Life. Trochę też o tym, co mnie nie obchodzi i do szczęścia mi nie jest potrzebne. Zapraszam. Ewa